Nieuwbouw Leiden

1e stort begane grond vloer

26-05-15 12:21 in Nieuwbouw ID College

UPDATE dd27-05-2015:

De stort zal verplaatst worden naar maandag 1 juni.

A.s. donderdag 28 mei vindt de eerste stort plaats van de begane grond vloer. De begane grond vloer zal in meerdere delen gestort worden. Deze vloer wordt niet monolitisch afgewerkt, waardoor er geen nachtelijke werkzaamheden plaatsvinden bij deze stort. De toplaag wordt later gestort en monolitisch afgewerkt.

Voor de stort van een vloer en voor andere werkzaamheden zoals het verwijderen van de damwand aan de Boommarkt is het noodzakelijk om de Boommarkt tijdelijk af te sluiten. Tijdens deze afsluiting is belangrijk dat alle stakeholders op de hoogte zijn. 

Voor de stort moet er gebruik gemaakt worden van een grote betonpomp. Deze pomp heeft een dusdanige breedte en afmeting dat hierdoor de Boommarkt volledig wordt afgesloten voor auto/vrachtverkeer. Met deze betonpomp is het mogelijk de vloerdelen te bereiken en met beton te storten. 

Voor het storten van de betonvloeren zal de Boommarkt het vaakst worden afgesloten. Maar bijvoorbeeld ook voor het verwijderen van de damwanden aan de Boommarkt is het noodzakelijk de Boommarkt tijdelijk af te sluiten. De Breestraat zal voor deze werkzaamheden niet worden afgesloten. Deze werkzaamheden vinden plaatst vanuit de Boommarkt.

Voor deze werkzaamheden is in nauw overleg met de gemeente en hulpdiensten een werkplan opgesteld. Dit werkplan is onder andere van toepassing bij de storts van de vloeren. Tijdens deze werkzaamheden is de Boommarkt voor aanwonenden toegankeljk vanuit de Kort Rapenburg. Hotel Nieuw Minerva is topegankelijk vanuit de Kippenbrug.

In de bijlagen de verkeerssituatie tijdens de storts.

Voor de eerste stort van komende donderdag is het niet nodig de Boommarkt af te sluiten. We maken dan nog gebruik van de route over de Apothekersdijk en onze kleine opstelplaats naast de bouw. De afsluiting van de Boommarkt en afwijkende transportroute zal wel gelden voor de daaropvolgende storts. We zullen u tijdig informeren wanneer de storts plaatsvinden en dus de Boommarkt afgesloten is. De dagplanning van aankomende donderdag 28 mei zal er als volgt uit zien:

-        11.00 uur Start stort

-        17.00 uur Gereed stort

View large version of image 1 of 2 View large version of image 2 of 2

0 reacties